JAK ZROBIĆ MASĘ SOLNĄ

Witam serdecznie wszystkich miłośników masy solnej..:)
Jest to bardzo szybki i nie trudny sposób na to by tworzyć coś samemu w domowych warunkach.
W domu zawsze znajdzie się sól i mąka oraz woda,są to podstawowe składniki masy solnej.
Sprawdziłam wiele sposobów i proporcji ale najlepsza dla mnie jest 1:1 maki i soli , trzeba długo wygniatać aż ciasto będzie jednolite .Taką masę solną można przechowywać w lodówce przez parę dni , musi być tylko szczelnie zapakowana np. do woreczka.
Wiem ,że jest tyle przepisów ile osób , każdy ma swój własny i nie zastąpiony.
Jeśli nie chcemy malować naszego wyrobu po wypieczeniu , możemy zabarwić masę solną w trakcie wyrabiania.Potrzebne będą nam do tego barwniki np.farba akrylowa.

Życzę Wam twórczej pracy:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz